Skamlebæk

Skamlebæk

Skamlebæk

Skamlebæk

Kolonien Skamlebæk ligger i Sejerøbugten, ca. 10 min. gang ad stranden nord for kolonien Højbjerghus. Nærmeste naboer er radiostationen Skamlebæk og en række sommerhuse.

Kolonien, som er opført som koloni i 1931, er placeret med havudsigt på en pragtfuld højtliggende, stor naturgrund, bevokset med lyng, fyr, og klitroser. Her er fodboldmål og masser af udendørs plads til alle mulige former for leg og sport. For enden af koloniens grund fører en stejl skrænt lige ned til stranden med rent vand og friske bølger. Fra skrænten kan man i klart vejr overskue hele Sejerøbugten – helt op til Sjællands Odde. Selve stranden vrimler med spændende sten og skaller og giver masser af gode aktivitetsmuligheder. Går man nogle hundrede meter sydpå langs kysten, byder stranden desuden på mange pletter med rigtig fin sandbund til badning.

Prøv også en vandretur langs stranden ud til den fredede spids af Ordrup Næs, hvor man på en heldig dag kan se både marsvin og spættet sæl. Fårevejle Kirkeby – med Fårevejle Kirke, hvor Jarlen af Bothwell angiveligt skulle ligge begravet – Højby kirke med berømte kalkmalerier, samt Dragsholm Slot er oplagte mål for lidt længere udflugter.

Faciliteter

Wifi

TV

Husdyr ikke tilladt

Bålsted

Fodboldbane

Grill

Afstand til butik

8.0 km

Afstand til vand

1.0 m

Bordtennis/bordfodbold

Tilkøb af rengøring

2.500,00 kr.

Tilkøb af festservice

Ja, kontakt tilsynførende for mere information

Tilkøb af mad samt tilberedning

Vi henvender til catering under praktisk information

Bordmål

7 borde af B 80 cm x L 180 cm, 4 borde af B 80 cm x L 120 cm, 1 bord af B 80 cm x L 80 cm

Højstol

Praktisk information

Adresse

Skovskellet 2, Skamlebæk
4540 Fårevejle

Tilsynsførende

Henning Brandt: 2048 5254

Apotek

Lokalområdet

Koloniens natur

For 17-18.000 år siden formede store kræfter det bakkede landskab omkring Skamlebæk. Jord er blevet skubbet op og har dannet det 82 meter høje Disbjerg. Under afsmeltningen af isen har vandet fosset ud og de store mængder smeltevand har dannet Skamlebæksletten og Skamlebækken – koloniens nærmeste nabo.

Stranden

Fra grunden er der adgang til stranden ad den stejle skrænt ad en sti gennem hybenrosenkrattet. Stranden er ret flad og der er lavt vand langt ud. Der er sten i mange størrelser, farver og former oppe på stranden. I vandet er der ikke mange sten at gemme sig i, hvis man er krabbe eller reje, men prøv alligevel lykken, for at se om i kan fange noget. I skoven omkring grunden kan I finde spor af ræv og af rådyr. Ræven har endda bygget sin hule i en af skrænterne. Måske I kan finde dens spor. Rådyrene efterlader tydelige dyreveksler ad de veje de går igen og igen. Måske I får øje på rådyrene, hvis I et tidligt oppe.

Omkring kolonien

Skoven er et ca. 10-20 meter bredt bælte varierende i bredde langs grundens grænser. Her er primært skov mod nord, sydvest og sydøst. Mod nordvest er der træer og buske, der ender i skrænten ned mod stranden. Skoven får mest lov at ligge hen som naturskov. En del fyr er væltet de senere år, de er skåret op eller er ved at blive skåret op. Der ligger flere steder gammelt fyrreved i skovbunden, som virker som levested for nedbrydere som bænkebidere og biller. Naboen er en stor grund med en gammel nedlagt radiostation. Der er adgang til området. Det er åbent med spredte bevoksninger af slåen, hybenrose og få mindre træer. Skamlebækken snor sig igennem området og ender ved stranden.

Skoven er domineret af gamle skovfyr og der ligger masser af kogler. I kan også finde kaprifolie, der vokser som slyngplanter på flere af træerne, mindre træer af eg og birk, enkelte yngre træer af ægte kastanje, seljerøn, enebær, mirabel, poppel, hyld, ahorn, hassel, kirsebær og enkle ældre rødgraner. I underskoven er der fugtigt nok til at mosser og bregner kan vokse. Lidt øst for kolonien ad Skamlebækvej ligger Disbjerg. Bakken er formet af istidens vilde kræfter, der flyttede rundt på store mængder af jord og dannede det bakkede landskab. Toppen af Disbjerg er 82 m over havet og I kan få en helt fantastisk udsigt over Sejerøbugten, Ordrup Næs, Sjællands Odde og måske endda til Sejerø.

Forespørgsel